Potrebno je:

400 g mlevenog mešanog mesa

1 šargarepa

1 praziluk

600 g krompira

začin, so biber

ulje

beli luk

150 g graška

malo aleve paprike

kačkavalj (po želji)

Priprema:

Na ulju propržiti praziluk, pa dodati seckanu šargarepu, pa kad se i ona izdinsta dodati meso i grašak i dinstati na tihoj vatri desetak minuta. Dodati začin, biber i seckan čen belog luka kao i malo aleve paprike. Sve izjednačiti. Krompir skuvati i napraviti pire. 

U vatrostalnu činiju  staviti pek papira ili je podmazati uljem pa na dno staviti malo pirea, pa istresti sve meso i odozgo ostatak pirea i lepo poravnati. Odozgo, po želji, staviti rendan kačkavalj.

Peći na 200 stepeni C 30 minuta da se lepo zarumeni.Kad se malo prohladi istresti na tanjir i seći kocke fantastičnog je ukusa uz kombinaciju neke salate.