Potrebno vam je:
- Jaja
- Glavica crvenog kupusa
- Kokosovo ulje
- Sirće
- Tegle
- Kese za zamrzivač
Priprema:
Isecite crveni kupus i kuvajte ga dva sata u šerpi sa 2 litre vode i pola čaše sirćeta. Kada se malo prohladi stavite u frižider.
Skuvajte jaja.
Za kreiranje mermernog izgleda: Na ruke stavite dve kese za zamrzivač kao rukavice. U dlanove, preko kese, stavite kokosovo ulje, a zatim lagano 'mazite' jaja ili ih premeštajte iz jedne ruke u drugu.
Za kreiranje tačkastog/pegavog izgleda: Malu količinu kokosovog ulja istopite u mikrotalasnoj. U činijicu sa istopljenim uljem umačite četkicu za slikanje i prskajte jaja.
Bojenje jaja: Koristite metalnu kašiku da prenesete jaje u teglu sa hladnom bojom. U zavisnosti od intenziteta boje koju želite da postignete jaje u tegli sa bojom bi trebalo da odstoji od 20 minuta do nekoliko sati. Tegla sa jajetom treba da bude u frižideru.
Nakon toga izvadite jaje i ostavite ga da se osuši.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.