Potrebno je:
- 3 manja struka praziluka
- 600g krompira
- 500g kora za pitu
- ulje
- so
- mleveni biber
Preliv (za mrsnu varijantu):
- 2,5dl mleka
- 2,5dl jogurta
- 3 jajeta
- so ili vegeta, mleveni biber
Priprema
1. Krompri obariti i izrendati.
2. Na ulju propržiti iseckan praziluk, pa dodati krompir i posoliti i pobiberiti.
3. Svaku koru premazati uljem i rasporediti po malo pripremljenog fila.
4. Kore skupljati kao harmoniku i složiti u tepsiju.
5. Umutiti jaja, dodati mleko, jogurt i začine.
6. Kašikom ravnomerno rasporediti preliv po korama.
7. Pita se peče oko pola sata na 180 stepeni.
Pogledajte detaljan način pripreme u prilogu koji sledi...
PROBAJTE I...
Zamenite meso pasuljem i dobićete veoma ukusnu verziju našeg tradicionalnog jela! #recepti #ručak #punjene_paprike #pasulj
Posted by YuMama on Saturday, November 26, 2016
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu