Potrebno je:
500g mlevenog mesa
2 glavice luka
2 češnja belog luka
1 jaje
3 kašike prezli
So, biber, tucana paprika
6-7 krompira
2 paprike
2-3 kašike ulja
4-5 kašika pasiranog paradajza
3 kašike vode
Priprema:
1. Luk sitno iseckati, pomešati s mesom i svim začinima za ćufte i staviti u frižider na pola sata. Od smese oblikovati ćufte, malo ih spljoštiti.
2. Krompir iseći na kolutove i malo posoliti.
3. Na ražnjić slagati redom: 2-3 krompira, ćuftu, opet krompir, povremeno ubaciti sveže paprike ili kolutić luka. Ražnjiće potom staviti u nauljenu posudu.
4. Paradajz pire razmutiiti sa vodom, pa preliti preko krompira i ćufti.
5. Peći na 200 stepeni, a kada je krompir pečen, ručak je gotov.
PROBAJTE I:
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.