Trudnice više ne bi trebale da se plaše konzumiranja sirovih jaja, obznanili su britanski stručnjaci.

Naime, ovaj britanski Savetodavni odbor ocenjuje stepen rizika od trovanja kad je u pitanju konzumacija određenih namirnica određenim skupinama, a konzumiranje sirovih jaja u trudnoći ima "jako nizak" stepen rizika.

Pogledajte i 10 namirnica koje nisu za trudnice

Navedeno je da sirova ili slabo kuvana jaja slobodno mogu konzumirati i osetljive grupe, poput starijih osoba i trudnica.

Britanska Agencija za standarde hrane (FSA) dodatno je istraživala ovu oblast, objavivši kako je od poslednjeg izveštaja napravljenog na ovu temu 2001. godine, došlo do znatnog smanjenja broja slučajeva zaraze salmonelom.

Ipak, navodi se kako je, da bi sirova jaja bila sigurna za upotrebu i trudnicama, potrebno čuvati ih na pravilan način i obavezno konzumirati pre isteka roka.

Izvor: Klix.ba

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.