Potrebno je:
Kora:
250g biskvita
80g otopljenog putera
Mus od bele čokolade:
200g bele čokolade
350g hladne slatke pavlake (35% masti)
5g želatina
30g hladne vode
Mus od jagoda:
300g jagoda
50g šećera
5g želatina
30g hladne vode
200g slatke pavlake
Toping:
Sveže jagode, tanko isečene
Priprema:
1. Toping. Prvo je poželjno napraviti toping, kako bi bilo vremena da se ohladi, dok pripremate mus od jagoda. Isecite jagode na četvrtine. Stavite jagode i šećer u tiganj i spremajte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi. Sklonite sa ringle i izmeljajte jagode koristeći blender. Stavite sa strane dok pripremate želatin.
2. Rastvorite želatin u 30g hladne vode i ostavite da nabubri nekih 10-15 minuta. Stavite na laganu vatru dok se želatin ne rastvori, a zatim prelijte preko jagoda koje ste prethodno izdvojili. Dobijenu mešavinu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate ostatak.
3. Priprema kore. Stavite biskvit u blender i blendujte dok ne dobijete mrvičastu formu. Dodajte puter i blendujte dok se ne sjedini sa keksom.
4. Mešavinu pritisnite kašikom tako da bude debljine oko 20cm i ostavite u frižideru dok pripremate mus od bele čokolade.
5. Mus od bele čokolade. U vatrostalnu posudu dodajte čokoladu i slatku pavlaku (150g). Istopite na pari, tako što ćete u većoj šerpi ugrejati vodu i staviti činiju sa čokoladom preko. U međuvremenu, dok se bela čokolada topi rastvorite želatin sa vodom i ostavite da nabubri oko 10-15 minuta. Stavite na laganu vatru dok se želatin ne rastvori, a zatim prelijte preko otopljene čokolade. Ostavite da se ohladi u potpunosti.
6. Umutite preostalu slatku pavlaku (200g), dodajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se ne sjedini.
7. Prelijte čokoladni mus preko kore i ostavite u frižideru nekih 15-20 minuta da se ohladi.
8. Mus od jagode. Umutite slatku pavlaku, a potom dodajte ohlađenu smesu od jagoda (toping) i mešajte dok se ne sjedine. Prelijte preko čokoladnog musa.
9. Stavite u frižider da se ohladi četiri sata ili preko noći pre nego što poslužite.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.