Sastojci:
80 g prezli
50 g parmezana
5 kašika svežeg seckanog ruzmarina
4 kašike krupno mlevenog bibera
4 kašike zrna slačice (senfa)
7 kašika ulja
jagnjeći kare (1,5 kg)
so
Priprema:
1. Pomešati prezle s parmezanom, ruzmarinom, biberom, zrnima senfa i 4 kašike ulja. Zarezati meso među rebarcima, a rebarca nožicem uredno ostrugati, da se skine ostatak mesa i da bi bila lepša naoko. Posoliti.
2. Zagrejati rernu na 160 stepeni. Ispržiti jagnjetinu na 3 kašike ulja, sa svih strana. Položiti zatim na pleh i peći oko 20 minuta u rerni. Izvaditi meso, rasporediti preko pripremljenu masu i pritisnuti. Zapeći u rerni tek toliko da postane hrskavo odozgo.
3. Za sos pomešati moču od pečenja sa 200 ml bujona, ukuvati i povezati slatkom pavlakom i gustinom.
4. Gotov kare staviti na poslužavnik i ukrasiti po želji ruzmarinom ili višnjama, pa poslužiti uz sos.
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna