Potrebno je:
200 g pasulja
sveže ili kisele paprike
glavica crnog luka
čen belog luka
ulje
mlevena slatka paprika
Priprema
1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
3. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj.
4. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
5. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), prelijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.
6. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
PROBAJTE I...
Prelepa moderna grčka imena za dečake: Imaju veoma moćno značenje i ostavljaju snažan utisak
Za 2 godine u Srbiji zatrudnelo 1.118 maloletnica: Stručnjaci savetuju kako da razgovarate sa decom o odnosima
Najlepša grčka imena za devojčice: Imaju prelepo značenje i nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Zašto se javlja vrtoglavica u trudnoći? Muči mnoge buduće mame, a evo šta su najčešće razlozi
Najpopularnija imena širom sveta: Najzastupljenije je u Srbiji skoro zaboravljeno, a ovo najviše vole Balkanci