Potrebno je:
200 g pasulja
sveže ili kisele paprike
glavica crnog luka
čen belog luka
ulje
mlevena slatka paprika
Priprema
1. Potopite pasulj u vodu i ostavite nekoliko sati (najbolje preko noći).
2. Promenite vodu i pasulj kuvajte dok zrna ne omekšaju.
3. Na ulju propržite sitno seckan crni luk, dodajte mlevenu papriku i oceđen pasulj.
4. Paprike pripremite za punjenje, pa ih napunite pasuljem.
5. Poređajte ih u dublju šerpu (najbolje u zemljani lonac), prelijte vodom, pa pustite da se lagano krčkaju.
6. Kada su gotove, zapecite ih u rerni. Na kraju ih prelijte zagrejanom mašcu s malo mlevene paprike i sitno naseckanim belim lukom. Možete ih služiti i tople i hladne.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu