Potrebno je za 4 osobe:
Za testo:
200 g brašna
prstohvat soli
140 g putera
Za fil:
150 g sira rikote
jaje
3 kašike narendanog parmezana
so, biber
sok limuna
4 paradajza
8 čeri-paradajza
2 kašičice listića majčine dušice
2 kašike maslinovog ulja
Priprema
1. Sastojke za testo zamesite sa tri kašike hladne vode, oblikujte kuglu, umotajte je u celofan i stavite na 30 minuta u frižider.
2. Rernu zagrejte na 180 stepeni. Sir i jaje pomešajte, pa dodajte parmezan. Posolite i pobiberite, dodajte sok limuna. Paradajz operite i isecite na deblje kolutove.
3. Testo razvucite na pobrašnjenoj radnoj površini. Kalup za pitu premazan puterom obložite testom, pa izvucite ivice. Premažite smesom od sira, nafilujte paradajzom i začinite po ukusu.
4. Pospite majčinom dušicom, nakapajte maslinovim uljem i pecite 25 minuta. Izvadite pitu i ukrasite rukolom ili svežim listovima bosiljka.
PROBAJTE I...
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna