Potrebno je:
- 2 tikvice
- 200 g sitno sečene slanine
- 2 čena belog luka
- kašika maslinovog ulja
- so
- bosiljak
- 250 g testenine (pola pakovanja)
Priprema
Na laganoj vatri propržiti slaninu, pa dodati beli luk i isečenu tikvicu (ne mora da se ljušti, već samo da se dobro opere).
Potom dodati maslinovo ulje, so po ukusu i prstohvat bosiljka. Poklopiti dok se krčka.
Odvojeno skuvati testeninu. Poslužiti je sa prelivom od tikvica i slanine.
Savet plus: Umesto makarona mogu da se posluže mlinci.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu