Sastojci:
- veće pile
- 2 glavice luka
- kašičica brašna
- kašičica slatke aleve paprike
- malo ljute aleve paprike ili feferon, po želji
- kašika paradajz-pirea
- veza peršuna
- 1 dl kisele pavlake
- mast ili ulje
- so, biber
Priprema
1. Na ulju dosta dugo dinstajte sitno seckan posoljen luk (dok ne postane kašast), pa dodajte alevu papriku i promešajte. Ubacite posoljene komade pileta i pobiberite. Dinstajte uz mješanje na laganoj vatri u sopstvenom saftu.
2. Kad sva tečnost ispari, pospite brašnom da se malo proprži, pa nalijte toplom vodom da ogrezne i umešajte paradajz-pire. Nastavite da dinstate pokriveno, sve dok meso ne bude mekano. Kad skinete s vatre, umešajte kiselu pavlaku i pospite sitno seckanim peršunom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.