Potrebno je:
450 grama makarona ili špageta
mala glavica crnog luka
češanj belog luka
kašika putera
malo soli
malo origana
kašika brašna
šolja pasirane bundeve
šolja mleka
pola šolje rendanog parmezana
Priprema
Zagrejte rernu između 215 i 220 stepeni.
U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite makarone da se skuvaju.
Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu. Kada se kašica sjedinila sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.
Savet: Po želji, umesto origana možete dodati bilo koji italijanski začin.
Probajte i:
Priredila Biljana Marković
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.