Potrebno je:
450 grama makarona ili špageta
mala glavica crnog luka
češanj belog luka
kašika putera
malo soli
malo origana
kašika brašna
šolja pasirane bundeve
šolja mleka
pola šolje rendanog parmezana
Priprema
Zagrejte rernu između 215 i 220 stepeni.
U veliku šerpu sipajte vodu i pustite da proključa, pa ubacite makarone da se skuvaju.
Iseckajte beli i crni luk. U maloj posudici otopite puter na srednjoj temperaturi, a zatim dodajte luk i ostavite na ringli oko 5 minuta, izvadite kad luk počne da tamni. Dodajte so, origano i brašno, pa promešajte da se sjedini, a zatim dodajte bundevu. Kada se kašica sjedinila sa ostatkom smese, umešajte i mleko, pa sklonite sa ringle.
Kuvanu testeninu isperite, a zatim sipajte u veliku posudu za pečenje. Prelijte makarone smesom od bundeve i mešajte tako da sva pasta bude utopljena u smesu. Pospite pastu rendanim parmezanom i zapecite u rerni oko 10 minuta, odnosno dok se sir ne istopi.
Savet: Po želji, umesto origana možete dodati bilo koji italijanski začin.
Probajte i:
Priredila Biljana Marković
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna