Potrebno je:
- 4 pastrmke od po 300-400 g
- 3 lista žalfije
- peršun
- 2 čen belog luka
- 3/4 šolje suvog belog vina
- 1 1/2 limun
- 6 supene kašike ulja
- so i biber
Priprema:
Očistiti i oprati pastrmku. Pripremiti marinadu na sledeći način: u činiji izmešati iseckanu žalfiju, peršun, beli luk, ulje, limunov sok, vino, so i biber. Dobro izmešati.
Premazati marinadom pastrmku (i spolja i iznutra), pa peći na 200 stepeni oko 20 minuta. Kako pastrmka ne bi bila suva, treba je često prelivati tečnošću koju je riba ispustila tokom pečenja.
Servirati ukrašenu kolutovima limuna i zelenom salatom. Služiti uz krompir salatu ili barenu blitvu sa krompirom.
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.