Potrebno je:
2-3 deblje tikvice
šolja pirinča dugog zrna
2 konzerve tunjevine
so
kašičica putera (ili margarina ukoliko postite)
mleveni crni biber
maslinke
francuski peršun
rotkvice
Priprema
Tikvice dobro istrljati suvom krpom, oprati, pažljivo izdubiti i kratko blanširati u vrijućoj vodi.
Pirinač 15 minuta držati u hladnoj vodi pa ga skuvati, procediti i pomešati sa puterom.
Tunjevinu dobro ocediti od ulja i pomešati sa pirinčem, posoliti i pobiberiti po ukusu. Dobijenim filom puniti tikvice i ređati ih uspravno u keramičku posudu.
Probajte i:
DOKTOR JE BEZ BLAMA TRAŽIO 900 €: Iskustvo mame Danijele iz Novog Sada kojoj je beba jedva preživela jer nije imala pare
SAMO JEDNA DEVOJČICA U SRBIJI SE OVAKO ZOVE: Svaki dan ga čujete, a ne bi vam palo na pamet da je žensko ime
MAME U SRBIJI ODABRALE: Ovo je lista od 10 najlepših imena za dečake, a ne zna se koje ima moćnije značenje
TRI RUSKA MUŠKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Vrlo su popularna među mladim roditeljima, zvučna su i imaju moćna značenja
TRI ŽENSKA RUSKA IMENA KOJA SRBI OBOŽAVAJU: Nose ih brojne generacije, ali poslednje 3 godine su mega popularna