Potrebno je:
300 g mlevenog svinjskog mesa
100 g pirinča kašika začina od sušenog povrća
so i biber po ukusu
3 kašike ulja
2 kašike oštrog brašna
pola litra paradajz sosa
kašičica šećera
Priprema
Pomešati meso i pirinač sa začinom, solju i biberom.
Na ulju pržiti brašno oko minut-dva da požuti, doliti paradajz sos i 2,5 dl vode. Pošećeriti i pustiti da prokuva. Posoliti po ukusu.
Formirati ćufte i kuvati u paradajzu oko 20 minuta.
PROBAJTE I...
Koliko dugo posle carskog reza ne smete da zatrudnite? Ako prođe manje od ovoga veće su šanse za komplikacije
20 najlepših kratkih imena za devojčice: Roditelji ih obožavaju, imaju samo 3 ili 4 slova
Kako da se pripremite za porođaj? 7 važnih stvari koje treba da uradite na kraju trudnoće
Emilija čeka 7. sina, a dr Milošević otkriva: Jesu li neke žene predodređene da rađaju samo dečake?
Koje ukuse najviše vole bebe u stomaku? Evo i zašto trudnice treba da jedu čokoladu