Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Želimo bebu: Da li svakodnevni seksualni odnosi ometaju začeće?

Svakog dana ili samo tokom ovulacije? Čini se vrlo jednostavno, a zapravo postoje mnoga pitanja o seksualnim odnosima koja muče parove koji planiraju bebu.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Iako ne možemo sa sto posto sigurnosti odrediti tačno kada je ovulacija, važno je da pratimo kada je sredina ciklusa, jer otprilike nekih 14 dana pre prvog dana menstruacije dolazi do ovulacije. Ovo je slučaj kod najvećeg broja žena.

Povezane vesti

Povezane vesti

Koliko često treba da imamo odnose ako želimo bebu?

Možda mislite da treba da treba da pauzirate sve dok ne dođe ovulacija kako biste pre zatrudneli? To nije vaš dobro. Naume, preduga apstinencija, iako donosi veći broj spermatozoida, može umanjiti njihovu pokretljivost.

Takođe, ako odnose tempirate isključivo onda kada mislite da su plodni dani, postoji mogućnost da oni ne budu tada, a vi onda propustite priliku da zatrudnite.

Da li svakodnevni seksualni odnosi loše utiču na začeće?

Važno je da imate odnose redovno, kako ne biste propustili plodne dane. Sa druge strane, prečesti seksualni odnosi mogu dovesti do potencijalnih problema.

Ukoliko vam je važno da zatrudnite, odnosi nekoliko puta dnevno svakog dana mogu dovesti do toga da parovi počnu da shvataju taj odnos kao neku obavezu, a ne užitak. A onda, kada budete najplodniji, desiće se da nemate interesovanje za odnose, pa ćete propustiti važnu priliku. 

Naravno, sve dok vam prija i uživate u tome, ovo je sasvim u redu.

Pročitajte i...

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica