Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preporuka mame koja se tri puta porađala: Beogradsko porodilište u kome su svi ljubazni - od portira do lekara

"Ovim putem sam htela da vam prenesem svoja iskustva sa porođaja i, nadam se, olakšam i pomognem budućim mamama oko izbora porodilišta." Pročitajte priču mame Isidore, Mihaila i Lazara.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Sva tri puta sam se porađala u KBC Zvezdara, tzv. Gradska bolnica. Trudnoće sam vodila kod svog ginekologa u Domu zdravlja "Kanarevo brdo", kod dr Jasmine Milošević, predivne i veoma stručne i posvećene doktorke. Ovo namerno napominjem, jer je jako bitno da kada zatrudnite o vama i bebi neko vodi računa, tako da sam išla na redovnu analizu krvne slike, ultrazvuk preglede. Ona me je uputila na tzv. ekspertski pregled u KBC Zvezdara, bilo kakvu nedoumicu mi je rešavala stručnim savetima. Sve u svemu, ona je najposvećenija doktorka koju sam srela do sad.

Što se porođaja tiče, za Gradsku bolnicu sam se odlučila zbog blizine stanovanja, nikog tamo nisam znala, dakle 'bez veze'.

Povezane vesti

Sva tri puta sam se porađala prirodnim putem i, Bogu hvala, sve je prošlo u najboljem redu. Što se osoblja ove bolnice tiče, od portira koji vas sačeka ako dođete u pola noći, sa osmehom i pitanjem: 'Da budim sestru?", preko prijema, kontrolnog pregleda kod dežurnog lekara i priprema za porođaj, imate osećaj da samo vas čekaju, kao da ste jedini tu. Babice vas obilaze, teše vas, ohrabruju, doktori smislom za humor prekraćuju vam vreme dok ne "krene", a kad krene porođaj, uz pomoć babice i njenih instrukcija, sve brzo prođe. Porođaj boli, kontrakcije bole, stomak žari, ali onog trenutka kad se porodite sve se zaboravi. Taj bol se ne može opisati rečima, kao ni sreća nakon rođenja.

Pamtim likove svih doktora i babica koje sam upoznala i koji su učestvovali u mojim porođajima. Sva tri puta su bili različiti i ovim putem neću nikog da imenujem, jer sam sigurna da je svako od njih jednako stručan i pouzdan. I svima njima jedno veliko HVALA od mene.

 Foto: Shutterstock

U ovom porodilištu je "bebi frendli", dakle beba je s vama, nakon što vas prebace u sobu i odmorite se. Ginekološke sestre vas obilaze, pregledaju dojke, pomažu oko izmuzavanja. Takođe, pedijatri pregledaju bebe, rade UZ srca a do skoro je ovo bilo jedno od retkih porodilišta gde se bebama proverava sluh. Dakle, pre nego što napustite porodilište, vaša beba je prošla mnoge preglede i za sve nedoumice vam stoje na raspolaganju.

Prvi put sam se porodila u aprilu 2013, zatim u novembru 2014. i skoro, u septembru 2016. Ono što sam primetila je da su kupatila stara, odnosno sanitarije, mada se vodi računa o higijeni. U sobama je smešteno tri do šest žena, zavisi od broja porodilja, a hrana je vrlo ukusna i dovoljna za tih par dana nakon porođaja. Posteljnina i spavaćice su stare, ali čiste. Dobijate poklon paket koji prilično znači u prvim danima s bebom.

Povezane vesti

Ukoliko vam je, kao meni, najbitnija stručnost i osećaj da će o vama neko brinuti u najtežem, ujedno i najlepšem trenutku, a ignorišete uslove koji nisu kao što ste navikli, imajte poverenja u moje reči.

I volela bih kada bi se više ulagalo u ovo porodilište, da se renoviraju kupatila, obnove posteljine, odeća za mame i bebe i slično, ali o tome bi trebali da odlučuju odgovorni ljudi.

Snežana Marić iz Beograda

Pozivamo vas da kroz ovu rubriku prenesete svoja iskustva iz perioda trudnoće, sa porođaja, prvih dana sa bebom, kao i iskustva u odgajanju i vaspitanju dece. Vaša iskustva mogu biti dragocena drugim ženama, a pored toga što ćete pomoći jedna drugoj, verujemo i da ćete uživati u pričama trudnica i mama koje žive u drugim zemljama.

Pošaljite nam svoju priču, fotografiju - ukoliko želite (maksimalna veličina fotografije 200Kb) i osnovne podatke (ime i prezime, adresu, godine i e-mail adresu) na e-mail: [email protected]

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica