Sa autorkom i urednicom Minjom Miletić govorio je o trendovima u svetu estetske medicine, kako je odlučio da se bavi poslom u čemu je danas ekspert, na koji način tehnologija promenila svet lepote i kakvu ulogu ima veštačka inteligencija u medicini.

Društvene mreže su umnogome uticale na razvoj estetike u svetu. Uloga lekara je da predoči pacijentima da je 99 odsto situacija koje vidimo na Instagramu isfiltrirano i rađeno kako bi bilo objavljeno, da to ne treba da bude uzor prema kojem će neko menjati svoj lični opis.

Dr Antonić je u razgovoru istakao: „Uloga lekara u anti-aging medicini je da ne upadne u kliše, da ne prihvati istu tehniku i način primene određenih materijala i procedura za svako lice, jer to vodi u priču da žene na ulici izgledaju isto.“

On se dotakao i svojih početaka tj. kako je dospeo u ovu oblast medicine.

„U estetsku i anti-aging medicinu sam prešao zbog želje da ne budem svakodnevno u susretu sa teškim bolestima. Prvi posao koji sam dobio je bio u „Institutu za majku i dete“, i to sam isprva želeo. Međutim, tu sam se susreo sa najtežim oblicima dečije bolesti i noćima sam se budio jer sam sanjao bolesnu decu. Shvatio sam da ne mogu da se izborim sa tom oblašću medicine“, rekao je dr Antonić.

Više detalja o veoma interesantnom gostovanju doktora Dejana Antonića u Telcastu, možete poslušati u najnovijoj epizodi na Jutjub kanalu Telekoma Srbija, kao i na platformama Spotify, Deezer, podcast.rs, Apple podcast i Google Podcast-u.