Pored toga što se klinci često radije okreću slatkišima, grickalicama ili brzoj hrani bez nutritivnih vrednosti, mame i tate posebno brine izbegavanje zdravih obroka ili užine. Reč je o zaista sveprisutnom problemu koji je, na svu sreću, rešiv. Uz ovih pet saveta i najveći izbirljivci će zavoleti zdravu hranu koja je potrebna njihovom organizmu.

Igrajte se s hranom

Iako u našem narodu neretko može da se čuje nepisano pravilo „sa hranom se ne igra”, kada imate malo dete to nije slučaj. Zbog čega? Mališani često osećaju neprijatnost kada im se servira hrana, postaju nervozni i razdraživi. Međutim, kada se u priču uvede igra, kreira se pozitivna atmosfera i stvara se i “zdraviji odnos“ prema hrani.

Tako na primer, kada napravite kašu u blenderu, dodajte još sastojaka da kreirate pravo malo umetničko delo - nasmejanog dečaka ili devojčicu. Postignite to seckanim voćem, komadićima povrća ili koštunjavim plodovima, ako je dete dovoljno poraslo, da može da ih jede.

gorenje002.jpg
Promo 

Pripremajte smutije

Ukoliko želite da vaše dete u svoju ishranu unese određeno voće, povrće, mleko, jogurt, orašaste plodove ili semenke kako bi uneli vitamine, minerale, vlakna i proteine i porasli - smutiji su idealno rešenje. Brzo se pripremaju i mališani lako mogu da ih ponesu sa sobom. Odlični su za doručak, a dodatno i hidriraju. Sve što vam je potrebno jeste kvalitetan blender, a model B1400E brenda Gorenje će odgovoriti na sve vaše potrebe.

Snažan motor od 1.400 vati proizvodi čak 32.000 obrtaja u minutu, što je dovoljno snage za idealne napitke i usitnjavanje. U kombinaciji sa naprednim sistemom sečiva, lako meša voće, povrće, orašaste plodove, žitarice, pa čak i led u svilenkastu, glatku teksturu. Napravljen je za savršenu ekstrakciju hranljivih materija - šestokrako sečivo kreirano je od izdržljivog nerđajućeg čelika, koji ima produžen vek trajanja.

gorenje003.jpg
Promo 

Uvek dajte prioritet zdravoj hrani

Čak i kada vaše dete želi da užina, odlučite se za zdrav obrok pun vitamina i kalorija, ali u malim količinama. Niste sigurni šta bi to moglo da bude? Recimo, napravite domaći namaz od avokada u Gorenje blenderu i njime premažite krekere ili tost hleb. Puteri od orašastih plodova i semenki su, takođe, odlično rešenje, posebno, ako se mažu na kriške banane ili jabuke.

Voće i povrće na drugačiji način

Vaše dete ne voli sirovo voće i povrće? Nikakav problem, u blenderu možete da napravite ukusnu supu od brokolija, voćni jogurt, humus, pire od avokada, zeleni pesto, salsu ili umak, palačinke od zobenih pahuljica... Postoji bezbroj opcija, a zahvaljujući Gorenje tehnologiji, jelo će biti ukusno, brzo pripremljeno i imaće savršenu teksturu.

Pozovite klince da spremate hranu zajedno

Odabir sastojaka, pranje voća i povrća, ubacivanje u blender... Ovo su aktivnosti koje će voleti i vaša deca, jer će se osećati kao pravi kuvari. Sa njima bezbedno možete da koristite i mali kuhinjski aparat brenda Gorenje jer sigurnosna brava osigurava da se ne pokrene pre nego što budete spremni, radi samo ako je bokal pravilno postavljen i pričvršćen za podnožje. Posebna sigurnosna tehnologija na delu poklopca će se pobrinuti za visoke i zaista bezbedne performanse.

Za mame i tate koji su uvek u pokretu, a potrebna je priprema brzog, drugačijeg, a zdravog obroka koje će voleti čak i najizbirljiviji mališani, a Gorenje blender je za to idealno rešenje. Odrasli će ga posebno voleti zbog staklenog bokala, četiri različita programa za pripremu, a posebno zbog inovativne funkcije automatskog čišćenja.

Za više informacija o ponudi blendera brenda Gorenje posetite Gorenje Srbija sajt.