Većina beba širom sveta se rađa u septembru. Proverite da li su vaš rođendan i rođendani vaših najmilijih među najpopularnijim ili najmanje popularnim danima u godini!

Iako jhe najbolji period za porođaj individualna stvar, dok nekim mamama više odgovara da beba stigne zimi, neke se raduju što su majke letnje dece, postoji period kada se najviše beba rađa. Prema statistici, najviše dece rađa se u ranu jesen, tačnije u septembru.

Ali da li ste se ikada zapitali koji dani u godini se rađaju najviše dece ? Njujork tajms je još 2006. objavio da je u periodu od 1973. do 1999. godine, koji su proučavali istraživači sa Harvarda, otkriveno da je najčešći datum rođenja u SAD 16. septembar. Ali nedavno je Met Stajls iz "The Daili Viz" sastavio spisak rođenih od 1994. do 2014. godine, a prema tim podacima, najčešći datum je 9. septembar.

Iako je "Time" nedavno objavio da je najpopularniji rođendan 9. septembar, istorijski gledano, 16. septembar je veoma blizu, i to ne samo u SAD, jer se većina beba rađa u septembru. Najpopularniji datum se menjao tokom decenija, ali suština je da je septembar definitivno najpopularnije doba godine za porođaj, a nedavni podaci pokazuju da 9 od 10 dana za porođaj pada između 9. i 20. septembra. Pošto trudnoća u proseku traje oko 38 nedelja, to znači da je većina beba začeta u decembru oko praznika.

Prema poslednjim podacima, u Velikoj Britaniji najviše dece se rađa 26. septembra, što je 38 nedelja posle 2. januara. Tako je u Velikoj Britaniji 2. januar nazvan Nacionalnim danom začeća, piše Miss7mama.

Zimski meseci manje popularni

Objavljeni su i najmanje popularni datumi rođenja. Prema statistikama, najmanje dece se rađa u zimskim mesecima; decembru, januaru i februaru. A 25. decembar, 1. januar i naravno 29. februar su najmanje popularni datumi.

Ovo takođe može značiti da mnogi roditelji planiraju rođenje svoje dece, ili su lekari na odmoru, pa se zakazani porođaji (kao što je planirani carski rez ili indukcija) zakazuju za dane osim praznika.

(Yumama)

BONUS VIDEO:

Beba prvi put proba sladoled TikTok/funnydudetrending