Iako je zahvaljujući telefonima i digitalnim kamerama većina prilično vešta u ovome, nekoliko saveta pomoći će vam da napravite gotovo profesionalne slikedece. Svima ćete ih s ponosom pokazivati. Nikada u životu ne napravite više fotografija nego kada ste na odmoru ili za prvi rođendan, zatim beba sa mamom, beba sa tatom, beba sa bakom i dekom... Divne trenutke treba ovekovečiti i pravim fotografijama. Uz nekoliko malih saveta vaše fotografije će izgledati kao da ih je radio profesionalac: 

♦ Juhuuu nasmej se! Ne, to neće ići baš tako lako. Nemojte insistirati da se svi smeju, delovaće usiljeno. Zašto bi se svi na jednoj slici smejali?

♦ Ako atmosfera i raspoloženje nisu na nivou, nemojte insistirati na slici. Sačekajte koji trenutak da se to promeni.

♦ Da li na svakoj slici dete neko treba da zadirkuje i štipka? Ovo nije dobra ideja. Nije nužno da svaki ovakvu scenu zabeležite. 

♦ Želite porodičnu sliku koju biste uramili? Ne znači da svi moraju da sede oko bebe kao postavljene skulpture. Unesite malo spontanosti, kako se ko zatekao neka se tako i slika - ovakve fotografije će vam biti drage uspomene na životne situacije. 

♦ Poigrajte se perspektivom, zumom, detaljima, prvim planom jer ćete postići zabavne efekte.

 ♦ Kamera treba da bude u visini dečjih očiju.

 ♦ Vodite računa o pozadini ako pravite fotografije za porodični album - nered ipak ne bi trebalo da se vidi. 

♦ I ne zaboravite: bolje dve lepe slike nego 200 osrednjih. Slobodno brišite neuspele fotografije.

BONUS VIDEO: 

Svi termini za porodično fotografisanje popunjeni tokom KNG Kineski radio Internacional

Izvor: Yumama