Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KADA JE ROK DA SE PRIJAVITE ZA 10.000 OD DRŽAVE: Deca uzrasta do 16 godina mogu dobiti novac pod ovim uslovima!

Nova pomoć od države u iznosu od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina je spremna. Sve što treba je da se prijavite, a evo kada je rok i kada će početi isplata.

 deca_shutterstock_1805640817.jpg Izvor: Shutterstock

Reč je o pomoći države za svu decu koja su državljani Srbije, rođena 21. novembra 2006. godine ili posle tog datuma, tako da zakon obezbeđuje da svako dete koje sada ima 16 godina, a koje prošle godine nije ispunjavalo uslove za pomoć mladima od 16 do 29 godina, može dobiti isplatu, prenosi Blic.

Predlogom ovog zakona je određeno da pravo na uplatu novčane pomoći u iznosu od 10.000 dinara ima majka deteta, ali i otac, staratelj ili hranitelj. Prijave za ovu pomoć vrše se u periodu od 20. avgusta do 20. septembra, a isplata novčane pomoći počeće od 25. septembra. 

Prijava je i ovaj put jednostavna, elektronska, preko portala Uprave za trezor. Kako je predviđeno, podnosilac prijave, odnosno majka, će unositi broj lične karte, svoj matični broj, matični broj za svako dete i naziv banke u kojoj želi da joj bude uplaćen novac.

Dodatno, samohrani otac treba, pored tih podataka, da podnese digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam obavlja roditeljsko pravo.

Ukoliko je podnosilac prijave staratelj deteta treba da podnese i digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo. S obzirom na to da je prijava tokom leta kada je dosta ljudi na odmoru, savetuje se roditeljima da budu oprezni da ne zaborave da se prijave.

Hraniteljima deteta za koje se isplaćuje novčana pomoć i primaocima novčane socijalne pomoći, 10.000 dinara za svako dete će biti uplaćeno bez podnošenja prijave.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

03:09
NOVČANA POMOĆ ŽRTVAMA POPLAVA STIŽE U JULU! Ministar Blagojević: Postoji 5 kategorija prema veličini štete, a EVO KOLIKI SU IZNOSI
Izvor: kurir televizija
Izvor: kurir televizija

Izvor: Yumama

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica