„U godini ima 364 dana kada možete dobijati poklone, ali samo je jedan namenjen rođendanskim poklonima", rekao je Luis Kerol, čuveni britanski pisac i autor romana Alisa u zemlji čuda. I zaista, rođendan je dan kada sa nestrpljenjem očekujemo poklon od dragih osoba i radujemo se danu koji je samo naš.

Ipak, postoje i drugačiji načini da se proslave rođendani. Neko bi rekao „čudniji". Zato je Milka, koja je sve samo ne običan čokoladni brend, odlučila da svoj 120. rođendan proslavi baš tako -- na potpuno drugačiji način, zapitavši se: „Kako bi bilo da za svoj rođendan slavljenik ispunjava želje drugima?"

Da... Umesto primanja poklona, Milka je odlučila da daruje i pozvala ljude da šalju svoje želje, od kojih će tri najnežnije biti ispunjene.
I krenulo je čudo -- ljudi su slali mnoštvo najrazličitijih lepih i nežnih želja, u različitim formatima. Svakodnevno su stizale nove i nove želje na Milka digitalnu adresu, pa se javio jedan „problem". Slatki problem. Kako od toliko lepih želja odabrati 3? Kako odlučiti koje su želje najnežnije i ko zaslužuje da baš njegova ili njena želja bude ispunjena? Odabir svakako nije bio lak, ali su naposletku izdvojene tri želje koje su probudile najviše emocija. Svaka je nežna, prelepa, autentična i emotivna na svoj način..

Prva rođendanska faza je bila gotova i Milka je konačno mogla da sebi ispuni želju za rođendan, tako što će usrećiti drugoga.

U moru želja Jelena Jakovljević, Jasna Bošković i Tijana Petrović su dobile mogućnost da baš njihove želje budu ispunjene.

„Nisam baš verovala da će moja želja biti ispunjena. Pretpostvaljam da je bio veliki odziv na konkurs, ali sam ipak u dubini duše želela da baš moja želja bude odabrana" rekla nam je Jasna koja je poželela dečju sobu za svoje tri princeze -- Anku, Nevenu i Danojlu. I magija je počela, a sve kako bi danas, u jednoj lepoj, dečjoj sobi, ušuškanoj u mirnom kraju Beočina, tri male princeze mogle da sanjaju svoje svoje velike i nežne dečje snove.

A kolika je snaga, istinskog, pravog prijateljstva naučila nas je Jelena, koja je Mateji, svom drugaru sa smetnjama u razvoju, poželela novo kupatilo, potpuno prilagođeno njegovim potrebama: „Mnogo mi znači što se moja želja ostvaruje i Mateji će mnogo biti olakšan život, kao i njegovim roditeljima. Oni su toliko divni ljudi, kao i on sam..." Problemi sa kojima se porodica suočavala su znatno smanjeni -- Mateja je dobio novo, lepše, sigurnije i funkcionalnije kupatilo, ali i još nešto -- nežno prijateljstvo za ceo život. Nemanja Babović je, zahvaljujući svojoj devojci Tijani Bošković, dobio novu radionicu u kojoj će stvarati velike stvari.

I tako je i ovaj 120. rođendan prošao i došao je trenutak da se, kao što to obično biva, nakon rođendana saberu utisci, a mi imamo samo jedan:

Rođendani su najlepši kada se pamte.
A Milka će ovaj pamtiti dugo...

(PROMO SADRŽAJ)