Baletski studio Maga Magazinović, uz podršku Gradske opštine Rakovica, organizuje treći put Međunarodni festival umetničke igre za decu.

Festival okuplja baletske studije i škole, kao i sve druge studije i klubove koji se bave umetničkom igrom, pokretom i gimnastikom.

Na ovogodišnjem Festivalu učešće će uzeti 22 studija/škole, iz cele Srbije i preko 400 dece, koji će biti podeljeni u nekoliko koncerata, kako bi ispoštovali sve mere u cilju sprečavanja širenja virusa covid 19. O značaju festivala govori i podrška mnogobrojnih dugogodišnjih prijatelja Festivala.

Ova sada već tradicionalna smotra najtalentovanijih igrača među decom i mladima, ima za cilj popularizaciju umetničke igre, prikaz dečijeg stvaralaštva i očuvanje umetnosti i pravih vrednosti.

Studio radi po programu koji je propisalo Ministarstvo prosvete RS, a koji se zasniva na metodu rada čuvene Agripine Vaganove. Svi baletski pedagozi su diplomirani igrači klasičnog baleta, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom. Kroz studio je od svog osnivanja do danas prošlo je preko 1000 devojčica i dečaka, od kojih je, ne mali broj, danas pronašao svoje mesto u nekim od pozorišnih scena u Beogradu, ali i u svetu.

O posvećenosti celokupnog tima deci, baletu i umetnosti svedoče mnogobrojna domaća i inostrana priznanja i nagrade sa prestižnih međunarodnih takmičenja od kojih treba pomenuti Beč, Prag, Rim, Amsterdam, Rimini, Instanbul, Bijeljina, kao i više od 120 nastupa na različitim TV stanicama, festivalima, svečanim akademijama, humanitarnim događajima.

Baletski studio Maga Magazinović je organizator i Dečijeg baletskog festivala u Užicu, koji se tradicionalno održava na sceni Narodnog pozorišta u Užicu, svakog maja od 2016. godine.