Jedna žena je sa svoje 34 godine postala baka! Rouzi Morant iz Edinburga postala je baka nakon što se njena devetnaestogodišnja ćerka porodila.

Rouzi je mama dvoje dece. Bila je svesna da može postati baka vrlo mlada, s obzirom na to da se porodila sa 16 godina. Ipak, nije očekivala da će imati samo 34 godine.

"Emocije su mi bile pomešane kada sam saznala da ću tako rano postati baka. Znala sam da ću biti mlada baka, ali nisam verovala da će se to desiti toliko rano", objasnila je.

"Nisam imala ideju kako da me unuk zove, jer mi nimalo nije prijatno da me oslovljava sa bako", ispričala je Rouzi.

"Kada Roksa nosim u rukama, ljudi pretpostavljaju da je moja beba. Uopšte me ne čudi, jer ko bi pomislio da sam mu zapravo baka", dodala je.

Ona sama je prvo dete rodila sa 16 godina. Bilo je neplanirano i neočekivano, ali je imala podršku porodice. Iako se ta kratka veza završila i pre nego što je saznala za trudnoću, Rouzi je odlučila da rodi bebu.

"Biti samohrana i tako mlada mama je vrlo teško, jer sam i sama bila tinejdžer. Kako je moja ćerka Morgan odrastala, tako smo stvarale sve jaču vezu", objasnila je ponosna mama, ali i baka.

Pored ćerke Morgan, ona ima i desetogodišnjeg sina.