Deca su po prirodi znatiželjna i najviše uče od svoje okoline, a posebno roditelja. Ali u tom važnom delu svog razvoja, oni mogu ponekad da nauče nešto što ne bi trebalo.

Tako je jedan otac ostao šokiran nakon što je shvatio zašto njegov desetomesečni sin nije reagovao kada su ga nazvali njegovim imenom, piše Mirror.

Naime, mladi roditelji su se zabrinuli jer su mislili da njihov sin ima problema sa sluhom i odlučili su da pomognu svom sinčiću. Ipak, ispalo je da dečačić ne reaguje na spomen imena jer ga roditelji nikad ne koriste.

Umesto toga, obično ga nazivaju "veliki dečko" i razumljivo je da mališan sada misli da mu je to ime. Novopečeni otac svoj problem je podelio na Redditu.

"Moja supruga i ja pomalo smo zabrinuti u poslednje vreme, jer se naš desetomesečni dečak ne odaziva na svoje ime. Nazovimo ga Gari (to nije njegovo pravo ime). Dakle, supruga i ja ponekad sedimo pored njega i zovemo ga Gari više puta, ali on uopšte ne reaguje", napisao je.

Bračni par je mislio da je njihov sin možda nagluv ili da ima autizam, ali ubrzo su otkrili da je problem u tome što dečaka stalno zovu nadimkom umesto imenom.

"Moja supruga je, kad je došla sa posla, s vrata povikala Zdravo, veliki dečko! i Gari je odmah brzinski dopuzao do nje po svoju dozu grljenja i maženja", otkrio je otac.

"Supruga i ja smo tada shvatili da mi sina uopšte nismo zvali imenom, već nadimkom od prvog dana njegovog rođenja. Nismo ga uvežbali da misli da se zove Gari, već on misli da se zove Veliki dečko - napisao je zabrinuti otac i zatražio savet kako da tome stane na kraj.

"Promenite mu ime u matičnoj knjizi rođenih. Nazovite ga Veliki Dečko. To je najjednostavnije rešenje", "Jedan od naših devetomesečnih blizanaca reagovao je samo na nadimak zgodni. Kad smo to shvatili počeli smo da ga zvemo zgodni Bili, a onda smo izbacili zgodni, pa je sada samo Bili", samo su neki od interesantnih saveta koje je otac dobio.

Pročitajte i...