Kada je Abi Stori bila u 28. nedelji trudnoće sa svojim sinom Džeksonom, saznali su da on ima retko genetsko oboljenje koje dovodi do slabljenja i krhkih kostiju.

Doktori su im rekli da postoji šansa da dečak uopšte neće moći da diše pri porođaju i da budu spremni i na najgori scenario.

Priča o jednoj neverovatnoj devojčici: Prodavala je limunadu da zaradi za operaciju mozga (FOTO)

U martu prošle godine se Abi porodila putem carskog reza, dečaka su zbrinuli, a on, uprkos prognozama, nije imao nikakvu potrebu za raspiratornim pomagalima.

Ipak, on jeste rođen sa polomljenim kostima usled genetskog poremećaja.

"Imao je nekoliko fraktura na rukama i rebrima. Nismo hteli da brojimo jer nema poente. Bilo je previše", rekla je iskrena mama.

Uz to, dečak je imao i ravnu glavicu. Tokom oporavka u bolnici, on je mnogo vremena morao da provodi na leđima. "Znali smo da će mu biti potrebna kaciga", rekla je.

Upravo to su im lekari i preporučili. Kaciga je potrebna kada dete ima plagiocefaliju - zaravnjenje u određenom delu glavice.

Kada je dečak imao osam meseci upustili su se u lečenje, a kacige mu je kreirala Šenon Ošea, specijalista baš za ovu oblast.

Dečak i dalje nosi kacigu, a roditelji ističu kako uz nju on zaista napreduje. Ovo su osetljivi delovi glavice, pa pritisak na nju mora biti blag. "Kada bi on ležao na leđima i dalje svakodnevno, postoji mogućnost da bi se sve ovo ponovo vratilo", ispričala je mama.

Kako bi osvestila ljude da je nošenje kacige skroz normalna stvar, ova mama voli da deli fotografije svog sina i inspiriše ljude širom sveta.

"Delim fotografije njega sa kacigom i trenutke kada radimo neke potpuno normalne stvari", iskrena je bila.

Pročitajte i...