Doktor Brajan Bokser je jednim videom odgovorio na pitanje korisnika, ali verujemo i na pitanje mnogih od nas. Kako deca da dobiju na visini?

Ovaj lekar tvrdi da mališani uz pomoć tri jednostavna trika mogu da budu viši. Naime, on je na svom Tiktok profilu snimio kratak video gde je istakao da 60 odsto visine deteta je povezano sa genetikom, a preostalih 40 su isključivo na detetu i njegovim navikama. To znači da na tih 40 može dete samo da utiče, naravno uz vašu pomoć i podršku.

"Prvi i sigurno najvažniji uslov je da spavate oko 8 sati. A to je u tinejdžerskom dobu najvažnije, jer se tada kod dece oslobađa više hormona rasta i tada najviše rastu", naglasio je.

@brianboxerwachlermd

Reply to @drippy_moises Is height all genetics or can you do something to get taller? #taller#growtaller#growth#doctorsoftiktok

♬ original sound - Dr. Brian Boxer Wachler, MD

Nakon toga je istakao da je drugi trik u mleku. Zašto? Ispijanje kravljeg mleka podstiče hormon rasta i pomaže tinejdžerima da dobiju na visini.

Treći i možda najčudniji trik jeste podizanje tegova. Kako kaže, uz pomoć tegova, dete uči kako da pravilno drži telo i kičmu, a to doprinosi boljem rastu.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)