Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

'Koliko bi trebalo da naplaćujem deci stanarinu?' Mama naišla na oštru osudu zbog neobičnog stava

"Oni su tvoja deca, a ne izvor prihoda", ovo je samo jedan u nizu negativnih komentara koje je ova mama dobila zbog svog pitanja.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Naizgled bezazleno pitanje podelilo je roditelje društvenih mreža, a najglasniji su bili oni koji smatraju da majka ne bi trebalo da naplaćuje stanarinu svojoj deci.

Jedna majka iz Australije na društvenim mrežama je pitala kada je prikladno početi sa naplaćivanjem stanarine svojoj deci i koliko bi novca trebalo da daju, nakon čega je došlo do užarene rasprave u komentarima.

Povezane vesti

Povezane vesti

Naime, žena ima dva srednjoškolca uzrasta 15 i 16 godina, koji traže posao s nepunim radnim vremenom.

"Kako mislite kada je u redu početi sa naplaćivanjem stanarine?", pitala je na društvenim mrežama jedna mama.

No, njeno naizgled nevino pitanje podelilo je internet korisnike, a mnogi su je osudili zbog takvog ophođenja prema deci.

"Oni su tvoja deca, a ne izvor prihoda", "Pa to su tvoja deca, zaboga", "Nikad ne bih pomislila da naplaćujem maloletnoj deci sobu. Tvoja je odgovornost kao majke je da ih hraniš i pružiš im prikladan dom", pisali su njeni neistomišljenici.

Bilo je i onih koji su se složili s njenom idejom jer smatraju da će se na taj način deca naučiti odgovornosti i vođenju finansija.

"Decu možemo najbolje da naučimo kroz primer. Naplaćivanjem stanarine učimo ih životnim veštinama", "Kada je moj sin počeo da zarađuje sa 16 godina, seli smo i pokazala sam mu sve troškove, za hranu, struju, plin i internet. Podelila sam to na broj ljudi koji je tada živeo u kući i rekla mu koliko mora da plati svakog meseca", "Drago mi je što su mi moji roditelji tražili da plaćam stanarinu. Naučila sam kako pametno da rasporedim svoj novac i kako da održavam budžet", ovo su samo neki kod komentara podrške ovoj mami.

Pročitajte i:

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Povezane vesti

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica