Kreativna disciplinska strategija jednog tate za njegovog petogodišnjeg sina koji je ukrao pakovanje žvakaćih guma, mnogo je bolja od klasične kazne ili oduzimanja detetove omiljene igračke.

U postu na Reditu jedan otac je nedavno podelio svoj prilično briljantni pristup vaspitavanja sina zbog krađe.

"Tako je moj sin priznao da je ukrao žvake iz prodavnice... Ima 5 godina. Kad sam okrenuo leđa, zgrabio je žvake i izašao", objašnjava otac.

"Otkrio sam to nakon što je žvakao i ponudio mi komad", dodao je.

Saznavši da je njegov sin upravo ukrao žvake iz prodavnice, ovaj tata je postupio potpuno drugačije od očekivanog.

"Rekao sam mu kako sam ponosan na to što mi govori istinu, ali razočaran što je morao posegnuti za krađom."

Umesto da dečaka kazni ili mu nešto oduzme, poput omiljene igračke, tata ga je odlučio da ga kazni sa ukupno 2,50 dolara.

"Naterao sam ga da radi neobične poslove koji su prikladni za petogodišnjaka i rekao sam mu da dok ne otplati dug neće dobiti više nikakve povlastice poput televizije, tableta ili igranja napolju."

Dete je počelo sa izvršavanjem kaznenih zadataka, poput čišćenja sobe i skupljanja bratovih igračaka, kao "društveno korisni rad".

"Dakle, on je sada u svojoj sobi – sprema, čisti i mogu povremeno čuti uzdah 'Uf! Nikad više neću krasti!'" Ispričao je ovaj tata, dodajući:

"Eto, imate upravo to - dečje verzije stvarnih posledica koje se dešavaju i odraslima. Radije bih da ih on nauči sada nego da krade kao tinejdžer i suoči se sa velikim novčanim kaznama, društveno korisnim radom ili čak zatvorom."

Ovaj kreativni tata dodao je da planira da daje dečaku novac za obavljanje kućnih poslova kako bi mogao više da nauči o vrednostima.

"Nakon što 'zaradi novac', ići će da se izvini prodavcima.

Mnogi su podržali kreativni pristup vaspitanju ovog tate i savetovali ga da treba da se vrati u prodavnicu i prizna šta je uradio. 

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)