Kortni Vajt, profesorka u srednjoj školi u Teksasu, ne veruje u domaće zadatke

"Nikada nisam dala deci domaći zadatak tokom čitave karijere", ispričala je. 

Ona sada radi već četiri godine u ovoj srednjoj školi, a na TikToku je rado podelila svoju filozofiju.

@cmw1129

Students do enough work at school, they don’t need more at home! ##teachersoftiktok##letmeintroducemyself##fyp##AirheadsDitchChallenge##TimeforTENET

♬ original sound - iAmJordi

"Iskreno, nisam mislila da će video biti toliko popularan. Politika protiv domaćih zadataka nije nova, samo se o njoj ne govori mnogo. Sigurno nisam prvi profesor koji je uveo ovakav sistem u učionicama", rekla je. 

"Nema nijednog dokaza da će ih domaći zadatak učiniti boljim učenicima. Poštujem njihovo vreme izvan škole. Tokom dana, oni na mom času rade vrlo posvećeno. Ne moraju i kod kuće. "

Ova nastavnica istakla je i to da je svesna da njen predmet nije jedino čime učenici treba u životu da se bave.

"Neki od njih imaju poslove, neki treniraju, imaju druge obaveze izvan moje učionice. Neki od njih će možda posle škole čuvati mlađeg brata ili sestru, jer su roditelji na poslu. A nekima je prosto potreban san i odmor posle svega što su uradli. Ako bih im dala dodatno domaće zadatke, kada će imati vremena da budu deca? Kada će imati vremena da se odmore?", zaključila je nastavnica.

Zbog svog načina rada, ova nastavnica je naišla i na negativne komentare. 

"Mnogi su mi govorili da ih previše mazim i ne pripremam ih dobro za fakultet. Moj odgovor na to je vrlo jednostavan. Domaći zadatak nema svoje benefite ako nije urađen kako treba."

I pored mnogo različitih zaključaka o njenim metodama rada, ona apsolutno stoji iza svake svoje reči. Ona i dalje ne planira da daje deci domaće zadatke. 

"Nastavnici su heroji i poštujem apsolutno svakog od njih, bez obzira na metodu kojom se koristi", zaključila je Kortni.

Pročitate i...