Pedesetjednogodišnja Džuli Loving je svojim gestom oduševila ljude širom sveta i pokazala da su majke spremne sve da urade za svoju decu. Naime, Džuli nije više mogla da gleda ćerku kako pati i bori sa neplodnošću, pa je došla na ideju da umesto nje iznese trudnoću. Džuli zapravo predstavlja gestacijskog nosioca bebe svoje dvadesetdevetogodišnje ćerke.

"Bila je to trudnoća kao iz knjiga", rekla je Loving i dodala da je sve proteklo u najboljem redu. 

Džulina ćerka Brijena Lokvud godinama se borila sa neplodnošću. Doživela je četiri neuspela prenosa embriona, dva pobačaja i vanmaterničnu trudnoću

Postupak dilatacije i kiretaža su ostavili su problematično ožiljno tkivo u materici. Potraga za surogat majkom je bilo jedino rešenje koje im je preostalo. Gestacijski nosilac je žena koja nosi i rađa biološko dete nekog drugog bez upotrebe sopstvenih ćelija ili DNK.

Na sastanku Brijene i supruga Arona sa specijalistom za plodnost prisustvovala je i njena majka. Na početku sastanka su bili sumnjičavi, a Džuli je na kraju predložila da baš ona bude surogat majka.

Doktor se u prvi mah nije složio sa predlogom jer surogat majka mora da bude mlađa od 40 godina. S obzirom na njegovo dugogodišnje iskustvo u medicini, smatrao je da prvo mora da je pošalje na rigorozna testiranja.

"Shvatili smo ovo vrlo ozbiljno. Svi lekari koji su je videli bili su saglasni da joj damo priliku. Ovakva situacija nije nešto što često radimo ili savetujemo ljudima. Ovo je bilo apsolutni izuzetak", istakao je odgovorni doktor.

Nakon što je prošla sva testiranja, dobila je zeleno svetlo da bude gestacijski nosilac svoje ćerke i zeta. "Srećom je zatrudnela sa prvim embrionom" , rekao je Kaplan i dodao je: "Breana da nije imala mamu, ne bi imala ni bebu." 

Breana je radosnu vest podelila sa svojim pratiocaima na Instagramu i naišla je na pozitivne reakcije ljudi širom sveta

Kako se Džulin termin bliži, majka i ćerka su sve uzbuđenije i željno iščekuju najlepše vesti.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!