Sedmogodišnja devojčica Harijeta Parkinson svakodnevno na društvenim mrežama gleda mejkap tutorijale raznih influenserki, a njena mama ističe da joj ona često pomaže u šminkanju. "Harijeta apsolutno obožava šminku. Bolja je u nanošenju senki od mene. Gleda tutorijale, pa ih pauzira, kopira sve što oni rade. Pomažem joj da nanese maskaru, jer se brinem da će se ubosti u oko, ali sama stavlja ruž, konturiše lice i boji obrve", ispričala je mama Natalija.

Harijeta je šminku otkrila prošlog Božića kada joj je mama kupila prvu paletu senki. Za samo nekoliko nedelja je potrošila celu paletu i zatražila novu. Njena mama je takođe istakla: "Ima puno lakova i turpija za nokte, ali ja ih čuvam u svojoj sobi. Ima i četiri mejkap palete i svoj parfem." Kako kaže, njena ćerka ponekad pola sata potroši na šminkanje, a ako joj se rezultat ne svidi, umije se i krene ispočetka.

GLUED to the make-up tutorial on TikTok, Harriet Parkinson studied how the beauty blogger contoured her face, then...

Posted by Upekuzi news media KE on Среда, 30. септембар 2020.

"Ne dopuštam joj da izlazi iz kuće sa šminkom, ali njene fotografije objavljujem na Fejsbuku", priznaje Natalija i dodaje da se već susretala sa kritikama na račun devojčicog šminkanja poput onih da bi ona trebala da bude 'devojčica', kao i da ostali roditelji svojim ćerkama to ne bi dopustili. "Ona je moje dete i poznajem je bolje nego iko. Dok ne odlazi našminkana u školu, sve je u redu", smatra mama Natalija.

Za osmi rođendan od mame će dobiti sto za šminkanje sa ogledalom, stolicom i LED lampom, kao i rumenila i mejkap palete. Za taj poklon njena je mama odvojila oko 180 funti. "Volim da se šminkam jer izgledam lepo i odraslo", kaže sedmogodišnja Harijeta. Njena mama dodaje i činjenicu da se radi o samopouzdanju, a ne o lepoti.

"Kad je krenula u školu, morala je da nosi naočare i to joj je degrediralo samopouzdanje. Sakrila bi ih ili polomila jer je mislila da izgleda ružno. Prestala je da se druži sa svojim vršnjacima, pa sam pokušala nekoliko stvari, poput gimnastike, kako bih joj izgradila samopouzdanje. Znam da joj i šminkanje pomaže", naglašava njena mama.

Zapratite nas i na Instagramu!