Optužnica od 23. septembra koja je upućena Netfliksu sadrži brojne razloge za kritiku koji uključuju neprikladno prikazivanje dece, vulgarno oblačenje i poze u kojima se deca snimaju. Kako kritičari ističu nisu samo deca nepristojno prikazana, već kamera koja snima decu fokus stavlja na njihove genitalije. 

Publika smatra da prikaz poluodevenog deteta mlađeg od osamnaest godina ne bi trebao da bude prikazan na tako velikoj platformi kao što je Netfliks. Takođe, nekim od kometara može se videti da je publika besna i ogorčena zbog ovog filma i kako navode on privlači iskonski nagon za seks i nema ozbiljnu književnu, umetničku, političku ili naučnu vrednost.

Radnja filma prikazuje jedanaestogodišnju devojčicu koja živi u predgrađu Pariza i koja je rastrgana između tradicionalnih vrednosti koje joj potiču iz njene muslikamske porodice i "modernih" trendova koje nameću njene drugarice. Radnja filma prikazuje Ejmi i njene drugarice kako žele da budu poput modernih devojaka, da nose oskudnu garderobu, snimaju zabavne klipove za društvene mreže i konzumenti su današnje nametnute popularne kulture koja je puna vulgarizma i koja naglašava seksizam.

Ejmi je svojim ponašanjem pokušala da se uklopi u današnje društvo koje nameće ovakve vrednosti. Organizovanje tverk takmičenja, šamaranje, igre sa kondomima i kamera koja predstavlja pogled muškarca ka ženi su neki od elemenata sa kojima deca tih godina ne bi trebalo da se susreću.

Devojčica odlučna u tome da impresionira svoje vršnjake počinje da oponaša video-zapise i ponašanje odraslih žena koje se obnažuju i plešu pred kamerama. Preterano šminkanje ne bi trebalo da bude dozvoljeno niti interesantno devojčicama tog uzrasta, već bi trebalo da se igraju dečjih igara i da se ponašaju u skladu sa svojim godinama. Film želi da prikaže da devojčice žele da se ponašaju starije i da rade mnoge stvari kako bi de dopale dečacima.

Roditelji su se posebno pobunili jer su deca glavni akteri tog vulgarnog prikaza društva i kulture. Naglašavaju da je poruka filma otišla predaleko - umesto da prikaže kako je to loše, on naglašava to da je to moderno i trend. Devojčice tokom filma tverkuju, a kamera krupno prikazuje njihove genitalne delove. Režiserka i Netfliks su saglasni da se poruka filma pogrešno protumačila i da nije bila namera da se na sraman način prikažu devojčice.

Režiserka je istakla da svakodnevno dobija pretnje smrću, a ljudi su uporni u nameri da se film odstrani sa Netfliksovog programa.

U izjavi je portparol Netfliksa rekao da je kompaniji "duboko žao zbog neprikladnog sadržaja koji je emitovan", a deo promotivnog sadržaja je promenjen.

Režiserka se ograđuje od negativnih komentara, jer sam kraj filma predstavlja totalni preokret. Dok veliki deo filma prikazuje tinejdžerke u oskudnoj garderobi sa neprikladnim ponašanjem, sam kraj filma šalje snažnu poruku. Zapravo film se završava tako što se Ejmi presvlači u normalnu prikladnu odeću, farmerke i gornji deo dugih rukava. Nakon toga izlazi napolje sa porodicom i ponaša se kao dete svog uzrasta, kakvo i treba da bude.

Neki od komentara koji se mogu pročitati na račun filma su sledeći: "Podignite ruku ako se slažete da je ovaj film odvratan", objavio je jedan korisnik društvenih mreža, koji je to uporedio sa zlostavljanjem dece.

"Nije li to noćna mora svakog roditelja? Kako se to dogodilo? Ko je režirao ovaj film. Netfliksu bi bilo bolje da skine ovaj film", napisao je drugi kritičar.

"Bilo je veoma važno ne osuđivati ove devojke, već najviše razumeti ih, saslušati ih, dati im glas, uzeti u obzir složenost onoga što proživljavaju u društvu i sve to paralelno sa njihovim detinjstvom koje je uvek tu, njihovom imaginarnom, njihovom nevinošću."

Neki, međutim, brane film, tvrdeći da naglašava koliko devojaka odrasta dok se kreće hiperseksualizovanom kulturom masovnih medija.

Zapratite nas i na Instagramu!