Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I tatama raste stomak: Neposredno po rođenju prvog deteta, muškarci dobijaju na težini

Nakon što su 20 godina pratili živote muškaraca, istraživači su pokazali neobičnu činjenicu - tate se goje odmah nakon ženinog porođaja.

 Izvor: Foto: Shutterstock

Buduće mame mogu tokom trudnoće dobiti i do 16 kilograma. Nakon porođaja, svaka od njih trudi se da što pre skine višak kilograma. Interesatno istraživanje pokazalo je da i tate dobijaju na težini, ali tek kada beba dođe.

Dobijanje deteta predstavlja značajnu stavku u životu muškarca, jer to obuhvata i neverovatnu količinu ljubavi, ali i odgovornosti i nespavanja. 

Ova studija, koju je vodio dr Krejg Garfild sa Nortvestern univerziteta, potvrdila je da većina muškaraca dobije na težini nakon rođenja prvog deteta.

U studiji je učestvovalo 10.254 muškarca, koji su ispitivani u tinejdžerskim godinama, tokom dvadesetih, pa sve do ranih tridesetih. Pratili su njihovu težinu, bračni status i broj dece tokom tih 20 godina.

2014. godine istraživači su analizirali informacije i shvatili da se indeks mase direktno vezuje za očistvo.

Povezane vesti

Doktor Garfild objašnjava da muškarci prirodno dobijaju na težini jer im se sa godinama usporava metabolizam. Ipak, zabeležili su i to da samo kod onih koji su postali očevi indeks mase naglo raste. 

Preciznije, muškarac koji postane tata prvi put može dobiti više od 2 kilograma neposredno nakon rođenja deteta. 

Takođe, kod onih koji nemaju decu desio se gubitak kilograma tokom tih 20 godina.

Studija nije ispitivala zbog čega se to sve konkretno dešava, ali doktor Grifin veruje da promena u načinu života i rutinama ima velikog uticaja. Kada muškarac dobije prvo dete, porodica postaje prioritet. Samim tim dobija nove obaveze i drugačije navike, što vrlo često prekida odlaske u teretanu ili brigu o ishrani. 

Povezane vesti

Zanimljivo je i to da su čak i oni koji ne žive sa decom dobili nekoliko kilograma, doduše, ne toliko brzo.

Ova studija ima i cilj da upozori muškarce i da im ukaže na štetnost viška kilograma po zdravlje. To može dovesti do visokog holesterola, srčanih problema i sličnih stanja. 

Zapratite nas i na Instagramu!

Inicijalizacija u toku...

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica