Istraživanje je sprovela kompanija Full Spectrum Insights. U anketi je učestvovalo 1000 roditelja sa decom mlađom od 2 godine, od kojih je 83 posto potvrdilo korištenje monitora za bebe. Od 83 posto, najmanje svaki treći muškarac je potvrdio da vrlo često gleda monitor - barem jednom u minuti, dok to radi svaka četvrta žena. Neke su čak i priznale, njih 35 posto, da su monitor gledale tek kad su videle ili čule bebin plač, za razliku od 25 posto muškaraca, pokazalo je istraživanje. 

Studija je takođe otkrila da je vreme reakcije provere bebe nakon što su čuli ili videli da plače bilo sporije kod roditelja koji imaju više od jednog deteta.  

"Ovi rezultati su za nas bili jako iznenađujući", kaže za The Bump Džen Džonson, potpredsednica kompanije Summer's. "Mnogo pričamo o vremenu provedenom ispred ekrana ​​i čini se da su tate toliko zalepljene za monitor za bebe kao za svoje telefone!" 

Uz nadzor nad nadzorom bebe, studija se takođe bavila i drugim aspektima roditeljskog ponašanja, poput osuđivanja drugih roditelja. Dok je 80 posto roditelja u studiji reklo da osećaju osudu prema vlastitom odgajanju i roditeljstvu, samo 44 posto roditelja priznalo je da osuđuje druge. 

Zapratite nas i na Instagramu!