U teksaškom gradu El Pasu dve učiteljice su došle na jedinstvenu ideju. Od škola širom sveta zatražile su "poruke nade" za svoje učenike, nakon masovne pucnjave koja se dogodila 3. avgusta.

Tereza Geret, koja kao učiteljica radi već 11 godina, naišla je na Fejsbuk grupi na objavu koleginice Elvire Flores, kojom je zatražila ove čestitke za mališane. Nakon toga je shvatila da bi i njeni mališani sigurno imali koristi od ovakve akcije.

"Pokušala sam da shvatim šta bih sve mogla nakon čitanja tih poruka", rekla je Tereza. "Činilo mi se kao jako dobra ideja, pa sam rešila da je prenesem i na neke druge grupe na Fejsbuku."

Iako su kolege na početku bile skeptične, nakon podrške čitave škole, učiteljica je rešila da ovu ideju predloži ponovo.

"Pročitala sam svako pismo koje smo dobili", napisala je. "Volela bih da mogu da pokažem kako sam se osetila u tom trenutku, zajedno sa svojim učenicima."

A simple request for kind words has resulted in an out pouring of love from around the word!! #bravebulls #IAMEPISD

Posted by Tom Lea Elementary School on Понедељак, 19. август 2019.

Iako deca nisu govorila o pucnjavi koja se dogodila u njihovom gradu, u celom društvu se osećao uticaj te tragedije.

"Mislim da je jako teško pretvoriti u reči taj osećaj, bilo je zaista neopisivo na početku."

Nakon nekog vremena, oba odeljenja su bila prepuna poklona, poruka i pisama iz čitave države.

Tereza je svima na Fejsbuk postu objasnila da ne želi da se nesreća koja se dogodila igde pominje, jer to treba da budu pozitivne poruke koje će podići mališane. 

Zapratite nas i na Instagramu!