Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naučnici šokirani rezultatima istraživanja: Skoro 90 odsto roditelja je srećno što deca imaju pristup ekranima

Sve je više dece koja svoje slobodno vreme provode pred ekranima uz dopuštenje svojih roditelja koji pak misle da je to dobro za njihov razvoj, pokazalo je novo britansko istraživanje.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Childcare.co.uk istraživanjem je obuhvatio 4051 roditelja, a rezultatima su ostali šokirani.

Čak 87 posto Britanaca je srećno što njihova deca imaju pristup raznim ekranima - televiziji, računaru, mobilnom telefonu itd. - već u uzrastu od dve godine. 

Oko dve trećine, 68 posto njih, veruje da uvođenje ekrana od ranog uzrasta može da bude korisno kasnije u životu. Osamdeset posto ih je uvereno da su njihova deca naprednija zbog toga što su im rano dali gedžete na korištenje.

Povezane vesti

Dok većina roditelja ne vidi ništa loše u tome, neki ipak smatraju kako to može napraviti više štete nego koristi. 

Oko 15 posto majki i očeva izjavilo je da ne veruju u tzv. "digitalno čuvanje dece", termin koji se koristi za roditelje koji u nedostatku vremena svojoj deci daju neku vrstu ekrana kako bi ih zabavili.

Svega dva posto njih je izjavilo da svojoj deci neće dati pristup ni jednom od ekrana dok ne navrše deset godina. 

Više od polovine roditelja, 53 posto, izjavilo je da svojoj deci dopuštaju dva sata dnevno uz neki od ekrana, 19 posto je izjavilo da deci dopuštaju više od tri sata, osam posto njih deci daje manje od sat vremena, a neki roditelji uopšte ne ograničavaju deci vreme.

Povezane vesti

Što se praćenja tiče, 62 posto roditelja ponekad prati što im deca rade dok su pred ekranom, 23 posto uvek, a 15 posto njih nikada ne proverava što im deca rade na laptopovima, tabletima, mobilnima itd. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica