Postoji toliko kreativnih načina da se dokumentuje bebina prva godina života. Jedan od najpopularnijih načina jeste mesečno fotografisanje bebe pored broja koji otkriva koliko je stara. Ovo je jednostavan i presladak način da vidite kako se mališa menja tokom prvih 12 meseci.

Međutim, nekada su roditelji kreativniji, te nađu zaista genijalne ideje. Jedna mama je tako iskoristila parčiće pice za fotografisanje bebe. I to svih 12 meseci.

16. februara Dani Đanandrea, fotograf iz Baltimora, podelila je projekat na kom je radila poslednjih godinu dana. Projekat uključije njenog mlađeg sina Lorenca i dosta pice koja izgleda preukusno. Serija fotografija prati bebu Enza, mesec po mesec, sve dok ne napuni godinu dana. Svakoga meseca, Dani je fotografisala sina na otvorenoj kutiji pice, pored jednog parčeta za prvi mesec, dva za drugi, i tako dalje.

My little baby Lorenzo is breaking the internet today.

Posted by Dani Leigh Photography on Субота, 16. фебруар 2019.

Reakcije pratilaca su većinom bile pozitivne, a većina je bila oduševljena ovim. 

"Kako se nisam prva setila ovoga? Deco, propustila sam toliko potencijalne pice", bio je jedan od komentara.

Mnogi su bili začuđeni kako mališa nije posegao za picom i pokušao da je pojede. 

Neki su pak bili inspirisani i obećali da će ovo i sami uraditi kada budu imali dete.

"Na temu pice inspirisala me je moja mama, Lorencova baka, rekavši da moram uraditi nešto "italijansko" kao priznanje njegovom imenu", izjavila je mama, dodavši da je muževljeva porodica italijanskog porekla. "Prvobitna ideja bila je da iskoristim tanjire za picu, ili u krajnjem slučaju kutiju od pice, ali sam shvatila da, ako ćemo već uraditi to, neka bude kako treba, i neka uz to dobijemo i večeru."