Kada se rodio, u julu prošle godine, tri meseca pre termina, Džordž Bauns iz Velike Britanije težio je svega 680 grama. U svom kratkom životu već je bio na šest operacija, smrt mu je pretila pet puta nakon što je četiri puta dobio sepsu i meningitis, ali ovaj mališa je sve iszdržao. Ovo je njegova priča...

Mali Džordž je bio jači od svih loših prognoza iako su mu šanse da će ostati živ bile jedan na prema milion. Nedavno je napokon iz bolnice došao kući, kod svojih roditelja u Notinghemšire gde se čudesno oporavio.

It literally takes me all of my strength not to plant a big fat sloppy kiss on those lips !!! This is what he thinks to today’s injections I feel like my heart is going to burst

Posted by Hanna Rose on Wednesday, October 24, 2018

Već sam dolazak na svet je za ovog mališana bio borba. Šest minuta nakon rođenja lekari su ga stavili na aparate za održavanje u životu, a čak 20 puta su mu davali transfuzije krvi. Pet puta su roditeljima rekli da se pripreme na najgore, da će im beba umreti.

"Bili smo uvereni da neće preživeti. Pravo je čudo što je sada ovde sa nama", rekla je majka Hana i prisetila se kako je nakon 23. nedelje trudnoće počela da oseća bolove u leđima. Imala je kontrakcije četiri dana pre nego što je rodila sina.

Nije uspela ni da ga uzme u naručje jer su lekari hitno morali da ga prebace na intenzivnu negu. Stavili su ga u inkubator, u nešto što je, kako kaže, ličilo na plastičnu kesicu za sendviče, prenosi Daily Mail.

"Hitno su ga operisalii, a nismo smeli ni da ga dotaknemo jer mu je koža bila providna", rekla je.

Posted by Hanna Rose on Thursday, September 20, 2018
Posted by Hanna Rose on Saturday, November 10, 2018

Mališan se rodio sa nekrotičnim enterokolitisom, stanjem kod novorođenčadi kada deo creva odumire. Nakon operacije jetra mu je natekla i izgubio je oko 40 posto krvi. A zatim je dobio meningitis i sepsu.

Već je bio dolazio i bolnički sveštenik da detetu da poslednji blagoslov. Svi su mislili da neće preživeti. Međutim, dečak je čudesno počeo da se oporavlja, a lekari su samo ponavljali kako nisu nikada videli da beba ostane živa nakon tako teške infekcije.

Kući je došao sa 2,8 kilograma i sada se mazi sa svojim roditeljima u toplini svog doma. On i dalje mora veštački da dobija kiseonik kako bi lakše disao, ali se tako malen, hrabro nosi sa tim. A iako je pred njim i sedma operacija na srcu i mnoštvo fizikalnih terapija, roditelji su optimistični jer je preživeo ono najgore i sada raste.

When every one says ‘ how do you do it ? ‘ I look at his face &+ count my lucky stars that he is here with us he is my amazing little best friend that has changed my life forever !! Daniel Bownes

Posted by Hanna Rose on Sunday, October 21, 2018