Dejvid Mengon se razveo pre četiri godine, a nakon nekog vremena je došao u jako neprijatnu situaciju - susreo je bivšu suprugu sa novim dečkom.

Mengon je došao kod svoje bivše supruge Sare Mengon, kako bi posetio svoju petogodišnju ćerku Vilou, kao i svakog vikenda. Ovaj put, tamo je sreo Sarinog novog verenika Dilana Lenoksa.

"Bilo je jako čudno", rekao je Dejvid. "Bilo je tu mnogo bola i bio sam jako povređen videvši ćerku kako se igra sa drugim muškarcem."

"Izašao je sa Vilou u rukama, i to me je uništilo istog trenutka. Kasnije, kako sam ga bolje upoznao i shvatio da nije osoba koja ima želju da se takmiči ko je bolji tata, počeo sam zaista da ga poštujem."

Ono što je potencijalno bila vrlo teška situacija, ispostavilo se kao početak divnog prijateljstva izgrađenog na zajedničkoj ljubavi prema devojčici.

Tata Dilan je 19. januara postavio nekoliko fotografija na društvene mreže, na kojima se nalazi Vilou sa svoja "dva oca". Sara Mengon, koja je profesionalni fotograf, zabeležila je trenutke pre devojčicine školske priredbe. Fotografije zaista rastapaju srca, a naročito poruka koja ih prati, a koja govori o specijalnoj povezanosti biološkog oca i očuha.

Our daughter Willow. You may never know how your love has changed us all. The guy to the left is myself (Daddy, Daddy...

Posted by Dylan Lenox on Субота, 19. јануар 2019.

"Stvorili smo jednu jedinstvenu porodicu zbog dece, koja će upoznati pravu snagu ljubavi", napisao je Lenoks. "Ne samo da sam dobio ćerku, dobio sam brata i najboljeg prijatelja. Hvala ti, Saro, što si nam sve ovo omogućila!"

"Nisam mogao da verujem kad sam video njegovu objavu", rekao je Dejvid. "Poštujemo se međusobno, naravno, ali kada je sve to napisano, kao da je postalo stvarno."

Sara je smirila potencijalnu tenziju izmedu bivšeg muža i verenika. Ona i David razveli su se kada je Vilou imala godinu dana, ali su zadržali normalnu komunikaciju.

"Sa Dejvidom sam morala da stavim sopstvena osećanja sa strane, da budem odrasla i zrela u trenutku", izjavila je Sara. "Nisam dopustila da se moja osećanja ispreče načinu odrastanja moje ćerke. Mnogo je pomoglo što su obe strane imale toliko razumevanja."

"Mislim da je osnova svega međusobno poštovanje, i to sve zahvaljujući Sari", rekao je Lenoks.

Dejvid je služio u američkoj vojsci devet godina, a sada radi u okviru vlade u Las Krucesu u Nju Meksiku. Morao je da zbog posla odlazi na duži put, tako da je naročito zahvalan Lenoksu tokom tih momenata.

"Bio je tamo kako bi Vilou i Sara bile sigurne i zbrinute", rekao je. "Još uvek je teško čuti kada i njega nazove tatom, ali se uvek podsetim da to nije titula, već stvar ponašanja."

"Zbog toga što ima ulogu dobrog, pozitivnog, muškog uzora u njenom životu, i zbog toga što brine o njoj, zaslužuje da ga nazove tatom."

Ipak, Dejvid je priznao da nije uvek bilo lako. Još uvek ima momenata kada se jako trude. 

"Daleko je od bajke, ali kada postoji poštovanje prema nekome, onda jednostavno pustiš tu ljubomoru i ponos i kažeš sebi da je dobro što postoji neko da je štiti onda kada nisi u mogućnosti", rekao je. 

Sve što je Vilou ikad znala jeste to da ima dva oca. Ona je deo porodice koja uključuje Sarinu i Dilanovu dvogodišnju ćerku Tatum, i Dilanovog sina Lijama iz prethodne veze.

"Ona nema sećanje na momente kada nema mene ili Dejvida", rekao je Lenoks. "Nismo je pritiskali time koja je čija uloga. Dokle god se medusobno podržavamo i volimo, to je jedino važno."

Dejvid ih redovno posećuje iz Nju Meksika, i provodi odmore u Teksasu sa svojom ćerkom. Lenoks je rekao da planira da im Dejvid bude kum na venčanju, ukoliko se i oni budu složili sa tim.

"Viđao sam ljude da komentarišu kako pravi muškarci ne bi dozvolili ovo", rekao je Dejvid. "Ne mislim da to ima ikakve veze. Mislim da kao otac, naročito u današnjem svetu, gde postoji ideja osnaživanja žena da budu jake i nezavisne, moramo da progutamo taj ponos zajedno."

Lenoksova objava je ohrabrila i inspirisala i druge da dele sopstvene priče.

"Dobio sam poruku u kojoj mi se obraća čovek kog smo inspirisali da promeni odnos prema bivšoj ženi", rekao je Dejvid. "Rekli su da će se više truditi, i nadaju se da će popraviti odnos. Sve to zbog dece."