Čišćenje kupatila od kamenca i prljavštine - radi se o domaćem spreju koji je vrlo jednostavno napraviti. U bočicu se stavi tri četvrtine sirća i jedna četvrtina sredstva za pranje posuđa. Poprska se po pločicama, umivaoniku i kadi te se ostavi nekoliko sati.

- Malo smrdi na sirće, ali deluje. Ponekad treba poprskati u nekoliko navrata, ako je kupatilo jako prljavo - napisala je jedna domaćica na Redditu.

Neko drugi je predložio ribanje kamenca u kupatilu plastičnom četkom za automobile.

- S tim nema šale, u mom kupatilu je bilo toliko kamenca da sam otišla u prodavnicu i kupila plastičnu četku za poliranje automobila. Pričvrstila sam je na bušilicu i tako očistila pločice. Prvo sam testirala na neupadljivom mestu da vidim hoće li biti ogrebotina - napisala je.

- Trebalo mi je neko vreme, ali uspešno sam očistila kupatilo od naslaga kamenca - dodala je.

Čišćenje mikrotalasne - tu pomaže limun. U činiju stavite pola čaše vode i sok od limuna. Stavite to u mikrotalasnu i uključite je da radi sve dok ne nastane para. Ona će omekšati i najtvrdokornije naslage hrane, čak i u ćoškovima.

Kada nastane para, isključite mikrotalasnu i ne otvarajte vrata nekoliko minuta. Prebrišite je lagano papirnatim ubrusom, sva nečistoća će ostati na papiru.

Nastavak teksta pročitajte na portalu Espreso.rs.