Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne brinite - od zamišljenog prijatelja dete uči važne stvari

Kada shvate da dete ima izmišljenog drugara, roditelji instinktivno počinju da brinu. Međutim, stručnjaci kažu da nema potrebe.

  Izvor: Foto: Shutterstock

Mnogi roditelji se susreću sa situacijama u kojima im dete priča o izmišljenom prijatelju. Stručnjaci preporučuju da se ne brinete ukoliko se ovo desi, jer to spada u proces učenja kroz koji svako dete prolazi, prenosi Daily Mail.

U periodu od treće do pete godine 65 posto dece ima prijatelja iz mašte. Dete u tom periodu počinje da formira identitet, testira i shvata granice između fantazije i stvarnosti. Iako postoji pravilo da će deca prerasti svog izmišljenog prijatelja kad krene u školu, neka deca ipak nastavljaju da se "druže" i posle sedme godine.

Povezane vesti

Brojni roditelji odlučuju da obeshrabre dete u ovakvoj vrsti igre jer su zatečeni ovim saznanjem. Međutim, stručnjaci tvrde da nema potrebe za stresom dokle god dete održava komunikaciju i sa drugim prijateljima i ne zatvara se u sebe.

Stručnjaci tvrde da ovo pomaže detetu da se oproba u nekoliko različitih uloga u važnom periodu socijalnog razvoja, pomaže detetu da oseti kontrolu, disciplinu i moć bez nervoze koja se stvara u kontaktu sa stvarnim osobama i da se trudi da shvati važne stvari iz sveta koji ga okružuje.

Povezane vesti

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica