Blogerki Deva Dalporto parodije nisu strane, stoga nije iznenađenje ni njena najnovija pesma "Praznici su pakao", kojoj sav praznični stres pretvara u smeh.

Uz muziku pesme "Zvončići", video opisuje blogerku i njenu porodicu koja se bori sa svim mogućim stresnim situacijama tokom praznika, od kupovine igračaka preko svih poklona, pa do propuštenog leta i čekanja na aerodromu.

Uloge u videu tumači porodica Dalporto sa prijateljima, a uz njih i dečakova vaspitačica iz vrtića i devojčicine drugarice tata, hirurg, koji je "Deda Mraz".

Dalporto kaže da je snimanje bilo stvarno zanimljiv način da se povežu prijatelji i porodica tokom čitave godine, ne samo u vreme Božića.

Njena filozofija za rešavanje bilo kakvog stresa, bez obzira da li je tokom praznika ili ne, jeste ŠTO VIŠE SMEHA i odustajanje od potrage za bilo kakvim savršenstvom.

"Dajem sve od sebe da suzbijem stres oko bilo kakvog postizanja savršenstva.To je jedini način opstanka. Naučila sam da je sasvim u redu ako ne izgledaju svi perfektno na prazničnoj fotografiji. U redu je ako naručimo pitu umesto da je napravimo. U redu je ako jelka nije idealnog izgleda."

U jednom momentu ovog videa suptilno je postavila cilj na problem koji nije šala: piti i voziti. Ovo je uradila u dogovoru sa organizacijama koje se zalažu za smanjenje ove pojave, jer postoji veliki broj nesreća upravo zbog sedanja za volan pod dejstvom alkohola, naročito tokom praznika.

U videu, Dalporto je viđena kako pije previše šampanjca na žurci i predaje ključeve svog auta odgovornom vozaču.

Prisećajući se svog oca koji je vozio svoju decu pod dejstvom alkohola, govori kako nijedno dete ne treba da prolazi kroz to.