Sve je počelo kada je dvadesetčetvorogodišnjoj Jasmin Pounsberi iz Kingsteigntona u Velikoj Britaniji, dijagnostikovana infekcija uha. Ova mlada mama popila je tabletu protiv bolova, međutim, burno je reagovala na kodein u tableti, srušila se, a dok je padala - udarila je glavom u zid.

Dok joj je mama ležala je u nesvesti, devojčica je uzela mobilni u ruke, otključala ga i pozvala maminu najbolju prijateljicu, i tako spasila svoju mamu.

Naime, devojčica je na FaceTimeu pronašla poznat lik - Džes Decent (23), pozvala je i rekla joj da mama spava na podu i da je jako udarila glavom.

Džes je odmah nazvala hitnu pomoć i poslala ih na njihovu adresu, a sa devojčicom je sve vreme bila na vezi. Razgovarale su sedam minuta. Džes joj je mirno govorila da pripazi na majku dok ona pozove pomoć, a takođe joj je objasnila da, iako je uče da strancima ne otvara vrata, ovaj put to može da uradi jer će ti ljudi pomoći da mami bude bolje, prenosi Daily Mail.

Kada su došli, devojčica ih je pogledala i rekla: "Vi ćete pomoći da se mama oseća bolje". 

"Ležala sam neko vreme u nesvesti, ali došla sam svesti kada je Esme govorila na mobilni da mama spava na podu. Nisam mogla da se pomerim, ali, srećom, brzo je shvatila da mi je potrebna pomoć. Čula sam kako joj Džes govori da će sve biti u redu, da sada mora da bude hrabra devojčica i da otvoriti vrata ljudima iz hitne pomoći", prisetila se Jasmin.

Dok je Džes zvala pomoć, devojčica je čak pokrila majku ćebetom da joj na podu ne bude hladno.

"Ona je moj mali junak. Još ne mogu da verujem da se tako dobro snašla. Posmatrala je mene dok pozivam nekoga mobilnim, ponekad je pod mojim nadzorom imala mobilni u rukama, ali nisam znala da može samostalno da ga uključi i pozove nekoga", rekla je majka.

Lekari su kasnije objasnili da je gubitak ravnoteže i kolaps uzrokovala kombinacija ozbiljne infekcije uha, migrene i alergijske reakcije na kodein.

KINGSTEIGNTON TODDLER RAISES THE ALARM ESME HAWKINS A LITTLE STAR “Proud mum Jasmine Pounsberry, 24, was home...

Posted by Proper Spotted Kingsteignton on Monday, December 17, 2018