Sezona praznika je već u toku, pisma Deda Mrazu su već napisana i verovatno već imate na umu šta će vaše dete pronaći ispod jelke.

Ali jeste li razmišljali o tome šta vaša beba zaista želi za praznike? 

Duhovita mama i stend-ap komičarka Rakel D Apik napisala je odlično pismo za Deda Mraza iz perspektive svoje 10-mesečne bebe.

Prenosimo ga u celosti:

"Dragi Deda Mraze,

ja sam 10-mesečna beba i pišem ti jer je moja mama poslala pismo, a njezino pismo ni na koji način ne predstavlja stvari koje ja zaista želim. Boli me briga za drvene kocke!

I znam da ćeš se sada zezati da je sve što mi bebe želimo zapravo papir za umotavanje i kutija. Istina, Dedice, istina je. I želimo te stvari. Ali ja imam veliki broj dodatnih stvari koje jako, jako želim.

Moj popis je u nastavku. Uživaj u praznicima. 

1. Kabl od laptopa

Želim ovaj kabl više nego što sam ikad nešto želela. Takođe želim produžni kabl sa narandžastim dugmetom koji može da se pali i gasi. Bilo bi mi okej da samo dobijem i nekoliko običnih kabala, ali baš bih jako htela ove specifične koji se nalaze iza radnog stola moje mame i pored ventilatora (čiji kabl isto jako želim). 

2. Ovaj zidni zabavni centar

Toalet papir; Foto: Profimedia

Nemam pojma zašto moja mama ne želi da se igram sa ovim, kad se očito radi o dečjoj igrački. Htela bih jedan ovakav za svoju sobu.

3. Pravi ključevi

Jako bih volela set ključeva, ali onih pravih, kućnih. Za jelo, naravno - samo metalni dolaze u obzir. Molim te, nemoj mi kupovati one plastične. Nisam idiot. Znam da plastični ključevi nisu pravi ključevi. 

4. Svačije naočare

Naočare skidam svakoj osobi koja ih nosi, a koju upoznam. Volela bih jedan svoj par, naravno, isto za jelo. 

5. Sadržaj ovih stvari

Kanta za đubre; Foto: Profimedia

Jako bih volela kad bi se sadržaj ovih stvari ispraznio na pod, posebno stvari poput iskorištenih vatica, zubnih konaca i sličnih super sitnica. Ako bi samo ispraznio sadržaj kante za smeće i poklonio mi ga u zamotanoj kutiji, to bi isto bilo u redu. 

6. Šaka puna pseće dlake

Ovo je odličan poklon! Pokušavam našem psu stalno čupati dlaku, ali uvek se izmiče pa mi je teško da sakupim poštenu kolekciju. Moja omiljena stvar je da stavim dlaku u usta i onda istog trenutka shvatim da to nisam htela da stavim u usta. 

7. Rupa u podu

Ovo je tako čudna egzistencijalna dilema. Satima provodim sate gledajući u tu rupu na parketu i bockam je sa svojim prstima. Znam da ne mogu kao poklon dobiti 'rupu', rupa nije stvar, nisam glupa. Ali, želim ovu rupu na podu kao što je Gandi želeo mir. Kao što naš pas želi da liže moje lice. Kao što moja mama želi da prestanem da joj skidam naočare. 

8. Ova stvar koja se svako malo pojavi u našem stanu

Foto: Profimedia

Nemam pojma šta je tačno ovo. Sve što znam je da želim to da imam u rukama i stavljam u usta, a ne da se moja mama pojavi i svaki put viče na mene nešto poput: "Ne diraj to!! Koliko često moram da usisavm ovaj prokleti hodnik?!"

9. Pseća hrana

Svaki put kad se približim ovoj hrani, neko me povuče od nje. Ako ne žele da je jedem, zašto je onda na podu?

10. Jedan ovakav

Pametni telefon; Foto: Profimedia

Ne znam još čemu ovi služe, ali očigledno su jako zabavni kad toliko ljudi oko mene gleda u njih.