Manikir predstavlja jednu od osnovnih stavki ulepšavanja. Obično nam se odluka o izgledu naših noktiju svede na odabir boje, dužine, eventualno neke šare koja će ih učiniti omalo drugačijim i originalnijim. Međutim, postoje ljudi koji su se ovom poslu zaista posvetili kao vrsti umetnosti, te konstantno tragaju za inovativnim i drugačijim idejama. 

Jedna devojka u Rusiji izazvala je zaista ogromnu pažnju svojim radom. Ona je na svom instagram profilu objavila sliku noktiju na koje niko nije mogao ostati ravnodušan, ma u kom smislu.

Ne samo da je klijentkinji sredila pločicu nokta, već je na njima uradila nešto zaista neverovatno. Na vrhovima noktiju našle su se flašice u kojima se nalazi tečnost poput mleka. 

Slika je izazvala razne reakcije njenih pratilaca. Mnogi su osuđivali ovaj potez i smatrali ga "odvratnim", neki su se šalili i smejali se, a bilo je i onih koji su zaista podržali ovu ideju. Isticali su kako je manikir vrsta umetnosti, te treba podržati kreativnu ideju i inovativnost.

Ova devojka je i pre spomenute slike na instagramu već izazvala pomamu javnosti ubacivši sliku noktiju inspirisanih fotografijom Kajli Džener. Na toj fotografiji Kajlin prst drži njena ćerka, a ova Ruskinja je upravo taj motiv uspela da prenese na pločicu nokta. 

Moramo se zapitati da li ovo zaista predstavlja inovativnu ideju, jer ipak, umetnost kao takvu ne treba sputavati. 

Kako vi reagujete na ove fotografije? Da li biste i same odabrale ovakav manikir?