Ovog novembra princ od Velsa, Čarls proslavlja svoj jubilarni sedamdeseti rođendan. Tim povodom snimljen je i dokumentarni film o njegovom životu, kao i nove porodične fotografije na kojima ponosni otac i deda pozira sa svojim naslednicima koje su objavljene, danas, baš na dan rođendana.

Do sada, čini se, nismo imali mnogo prilike da Čarsla vidimo opuštenog i nasmejanog, a veoma retko u nekom bliskom odnosu sa sinovima i unucima. Međutim, nekoliko meseci u nazad, počevši od venčanja njegovog mlađeg sina, princa Harija, kada je prihvatio da njegovu sadašnju suprugu Megan Markl dovede do oltara, pa sve do danas, Čarls je više puta na potpuno neočekivane načine pričao o deci i unucima. Inače uštogljen i veoma kontrolisanog ponašanja u javnosti, ponosno je pričao o radu svojih sinova, a otkrio je i pojedine emotivne detalje o odnosu sa unucima.

Rođendan princa od Velsa obeležen je i štampanjem markice na kojoj on ponosno stoji sa svojim sinovima vojvodama od Kembridža i Saseksa, Vilijamom i Harijem.

U prilog tim pričama ide i fotografija koja danas "putuje" internetom, mami osmehe i osvaja srca. Na fotografiji, nasmejani deda Čarls sedi na klupi, a u krilu drži Džordža koji na licu ima osmeh "od uva do uva", pored njega je Kamila koja je uz sebe prigrlila malenu Šarlot, dok iza njih stoje prinčevi Vilijam i Hari sa svojim suprugama. Detalj koji je možda više od svih izmamio uzdah je princ Luis u rukama Kejt Midlton, koji iako malen, takođe ima neodoljivi osmeh na licu.

Fotografije pogledajte u galeriji:

Kensingtonska palata objavila je novi porodični portret kraljevske porodice na kom deda Čarls pozira sa naslednicima.