Reka Niari, tridesetdevetogodišnja fotografkinja iz Njujorka, doživela je neprijatnost na letu iz svog rodnog grada za Budimpeštu. Naime, nju je verbalno napala žena koja je sedela u redu ispred, jer joj je zasmetalo to što doji svoju dvogodišnju ćerku Ilo.

"Žena je mislila da pokušavam da joj ukradem muža tako što sam dojila svoju bebu tokom sletanja. Nazvala me 'odvratnom', a nakon toga je usledila i "serija" ponižavajućih prostih naziva", priseća se Reka. 

Reka, koja ima više od 31.000 pratilaca na Instagramu, iskoristila je tu društvenu mrežu kako bi pokazala svojim kritičarima prednosti dojenja kroz fotografije na kojima doji svoju ćerkicu.

Budući da je i sama fotograf, odlučila je da napravi od toga projekt.

Na jednoj od najkomentarisanijih fotografija, Reka sedi na stolici, sa krunom na glavi i sovom u ruci, dok Ili stoji pored nje i sisa.

Na još jednoj zadivljujućoj fotografiji, Reka stoji gola i drži svoju ćerku u naručju dok doji. 

Takođe je podelila porodičnu fotografiju dojenja.

Reka je dojila svoju ćerku od kada se rodila, u novembru 2015., i nikada joj nije dala adaptirano mleko. 

Uvek je bila podrška majkama koje su odlučile da doje svoju decu i često na društvenim mrežama insistira na tome da je to prirodna praksa koja je dugoročno korisna i za majku i dete.

Reka, koja je rodom iz Finske, bez razmišljanja doji svoju ćerku gde god da se nalazi, ako to Ilo poželi.

"Dojenje je prirodno, a naše grudi su stvorene za hranjenje beba. Povezivanje dojenja sa seksom ili perverzijom je uznemiravajuć", rekla je Reka.

"Gledajući unazad, to je bio moj način prkosa društvenim normama - čekala sam da neko počne da se žali na mene kako bih mogla da ga edukujem o tome šta, i zašto, to radim", dodala je.