Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ova mama se odrekla samo jedne stvari i ulepšala svoj život: 'Bila sam kao alkoholičar, morala sam da ga se rešim'

Kada je shvatila da ne može da ima zdrav odnos sa tehnologijom, i da to utiče na kvalitet života njene porodice, Virdžinija Tap učinila je nešto veoma jednostavno, za šta mnogi od nas nemju hrabrosti.

  Izvor: Foto: Shutterstock

U današnje vreme, mnogi provode dane zalepljeni za računare na poslu, a kada dođu kući, veliki ekran samo zamene nešto manjim pametnim telefonom ili tabletom.

Tako je živela i dvadesetsedmogodišnja Virdžinija Tap, sve dok jednoga dana nije odlučila da se reši pametnog telefona - zauvek. Kada je svoj pametni uređaj zamenila najobičnijim mobilnim telefonom, majka dvoje dece kaže kako nikad nije imala više energije i bolju koncentraciju.

Povezane vesti

Objasnila je kako nije bila uvek zavisna, već je to došlo sa kombinacijom različitih okolnosti.

"Radim kao novinarka i PR, što zahteva ekstremnu upotrebu društvenih mreža. Takođe sam dojila dvoje dece i nije teško posegnuti za mobilnim kada morate da sedite i hranite bebu 8 - 12 puta na dan", rekla je.

Prvi je put osetila da previše upotrebljava telefon pre tri godine dok je dojila. Znala je kompulsivno da proverava društvene mreže pre nego što bi odložila telefon na stranu i to je bilo iscrpljujuće.

Pre dva meseca prestala sa takvim načinom života. Kada je shvatila kako nije sposobna da ima zdrav odnos sa tehnologijom, otišla je u lokalnu poštu i kupila klasičan mobilni telefon. 

"Bila sam poput alkoholičara iza šanka. Morala sam da odbacim telefon. Kako je dan odmicao, primetila sam da znatno lakše obavljam stvari jer me nije prekidalo svetlo ili vibracija mobilnog telefona. Radila sam više posla, a manje sam se umarala", napisala je zaposlena majka.

Povezane vesti

Pre je proveravala društvene mreže čim bi otvorila oči, a onda još i nekoliko puta tokom dana. Sada na njih ulazi samo preko računara i to posle ručka, dok joj deca spavaju i eventualno uveče pre spavanja.

"Dobra je stvar što je mozak fleksibilan, pa su mi se doslovno obnovili delovi prefrontalnog korteksa, što je umanjilo nivo stresa i poboljšalo koncentraciju", objasnila je Tap.

Dodala je i kako sada ima mnogo više vremena za porodicu, čitanje knjiga i puko sedenje i razmišljanje.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Vesti

Porodica